diumenge, 22 de desembre del 2013

CAP DE SETMANA DE CURSES VERTICALS A LA CATALUNYA NORD



Aquest cap de setmana els amics de la Cerdanya Francesa i el Capcir han organitzat dues curses verticals d'esquí de muntanya.

Dissabte a la tarda, el club de Pyrinees Catalanes de Mijanes Donezan, van organitzar de la mà del nostre tècnic i expresident del Comitè Català d'Esquí de Muntanya Gil Orriols, la primera edició de la cursa vertical de l'estació de Mijanes.
Com era d'esperar la bonica vall de Mijanes, al peu del conegut port del Palhieres, presentava un recorregut idílic, de casi 500m+ de desnivell i 2,5km de distància lliscant per entre els boscos amb algun mur considerable combinat amb una part final més planera per fer l'última apretada.
 Els 62 corredors, van pendre la sortida sota un cel nítid, una temperatura confortable i una qualitat de la neu excepcional, desde la part baixa de l'estació, arriban en una mica menys de 20min a la seva part més alta.

El podi fou encapçalat pels germans Cardona, que van anar molt igualats durant tota la cursa,  seguit d'en Genís Zapater.
En noies es va imposar l'Inka Ballès d'andorra amb autoritat. 

Nil Cardona 19.42 Esqui Club Camprodon  Millet Team
Oriol Cardona 19.50 Esquí Club Camprodon  Dynafit
Genís Zapater 20.12 Esquí Club Camprodon Millet Team

Inka Bellés  26.49  Club Pirinenc Andorrà  Millet team




Avui diumenge a l'hora dels senyors els amics del SMCCapcir, han organitzant el VI Kilometre Vertical de Camaz de 1000m+ i el Trofeu Sylvain de 500m+ per els mes joves.
Així doncs 47 corredors a les 10 del matí han començat a tirar amunt per els duríssims murs del recorregut que fou preparat en el seu origen perquè el Kilian intentès fer el rècord mundial del Km Vertical d'esquí de muntanya. Novament amb un cel explèndit i una una temperatura més que agradable s'han pogut superar els 1000m+ arribant casi al cim de Cambra.
Genís Zapater i Gerard Vila han fet una cursa molt intel.ligent, reservant forces el primer tram per acabar passant en Ferran Vila en els últims 200m+ de la cursa.
En Joan Rayner de categoria júnior, ha aguantat el ritme capdavanter practiament fins al final, apropant-se al podiu de la categoria absoluta.
En Noies la Sophie no ha tingut problemes per imposar-se a Claudia Alicia que l'ha seguit d'aprop i l'Alba Xandri.

Genis Zapater 45.04  Esquí Club Camprodon  Millet Team
Gerad Vila        45.19 GEIEG  Millet Team
Ferran Vila      45.50  Selecció Andorrana
Joan Rayner     46.04  Esquí Club Camprodon

Sophie Dausautoir  50.25                 Selecció Andorrana
Claudia Galicia         51.37                Dsnivell Sports
Alba Xandri               54.37               Mountain Runners del Berguedà